Kamers ruilen, hoe het begon

We hebben het er al heel lang over. Als Maud groter is krijgt zij het kamertje van Fedja. Als je de kamers zo bekijkt snap je niet waarom ze wil ruilen. Haar huidige kamer is toch echt bijna 2x zo groot als die waar ze naar toe wil. Het enthousiasme komt voort uit de hoogslaper die in de kamer zou worden gebouwd. Ik zou het ontwerp voor het bed maken ze zij zou mogen aangeven wat ze allemaal in haar ‘nieuwe’ kamer nodig zou hebben. Daar hoefde ze niet lang over na te denken, een hoogslaper, bureautje, ledenkastje en een discolamp. Daar begon het mee, al snel volgden de analoge versies van Pinterest, vellen papier met daarop ouderwets geknipte en geplakte plaatjes uit diverse reclamefolders en tijdschriften.

Ook broer Fedja ziet de verhuizing wel zitten. Hij krijgt immers een groot bed in een grote kamer. En ruimte genoeg om al zijn “uitvingen” uit te stallen. Omdat er nu nog veel restanten terug te vinden zijn van Mauds roze periode moet deze kamer ook onder handen worden genomen, maar bouwkundige ingrepen of schilderwerk zijn gelukkig niet nodig.

Het ontwerp voor de hoogslaper zat al een poos in mijn hoofd en kwam goed op papier maar zoals me wel vaker overkomt in zo’n geval wilde ik eerst de definitieve puntjes op de i hebben, voordat ik het aan een meubelmaker zou voorleggen. Maar uiteindelijk na een mismatch kwam ik in contact met At. Hij werd enthousiast van mijn tekeningen en ik blij van zijn meedenken en vakmanschap. De datum is bekend volgende week gaat hij geplaatst worden. Je begrijpt dat nu het project in de uitvoeringsfase komt er een planning moet worden wordt gemaakt. Want helaas is het geen vakantie en moet de ‘verhuizing’ in de normale loop der dingen worden gepast. Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als iedereen zolang mogelijk in zijn eigen bed kan blijven slapen en stank van natte verf tot een minimum beperkt blijft. Nu uur U nadert hebben we een plan nodig. Tom Poes verzin een list!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.