Het plan van aanpak

Het plan is gemaakt. Volgende week maandag gaan het beginnen. Eerst de spullen die er nu staan samen met de kids doornemen en beoordelen of die ook naar de nieuwe kamers mee moeten.  Dan uitruimen, schoonmaken, schilderen, inruimen en aankleden of zoals de pro’s dat noemen “afstylen”. Nu som ik het hiervoor zo even snel op, maar degene die me kennen weten dat hier een excelletje bij hoort met tijdslijn en taken.

De grootste uitdaging zie ik nu in het beperken van het aantal te verhuizen spullen, oftewel het declutteren van de kamers. Bij Fedja valt het mee. Zijn speelgoed staat voornamelijk in de woonkamer en dat laten we nu even zo! Dat speelgoed naar zijn kamer halen is fase 2. Waar het in zijn kamer om gaat zijn accessoires die horen bij de peuterfase en als ik eerlijk ben waarschijnlijk ook nog z’n dreumes- en babyfase. Maar mijn aanpak is beproefd en simpel, beslissen of ik het wel of niet wil bewaren en zo ja, waar het dan moet worden opgeborgen en zo nee, waar het naartoe kan, vuilnis, weggeven, marktplaats of kringloop.

Bij Maud wordt het een ander verhaal, vrees ik. Zij kan echt heel goed opruimen en beslissen ‘wegdoen’ of ‘houden’. De uitdaging hier is dat zij echt wat minder ruimte krijgt in haar nieuwe kamer en dat downsizen is echt noodzakelijk is. Ik ben benieuwd wat ze bijvoorbeeld met haar poppenspulletjes zal willen doen. Ze speelt er nooit meer mee maar tot vorige maand kon ze er nog geen afscheid van nemen. Misschien voelt dat nu anders of, wie weet, stelt ze de beslissing nog even uit en zal ze proberen de spullen bij haar broertje op zijn kamer te stallen. We gaan het zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.